Persbericht

ingevoerd op 26-4-2010

Recreatief fietsen is een van de meest beoefende vrijetijdsbestedingen in ons land. Fabrikanten hebben hier handig op ingespeeld door voor tal van verschillende doelgroepen speciale fietsen te ontwikkelen. Naast bijv. race-, ATB- en hybride fietsen is in de afgelopen jaren een nieuwe doelgroep sterk in beeld gekomen, namelijk de gebruikers van de elektrisch aangedreven fiets
( E-bike).

Aanvankelijk richtten de fabrikanten zich met dit type vooral op de senioren fietsers.
De technische ontwikkelingen op dit gebied kwamen echter al gauw in een stroomversnelling en inmiddels is de E-bike een fiets voor bijna iedereen. Veel mensen vinden het leuk om op de fiets andere delen van het land te verkennen. De fietsendrager achter op de auto is dan ook al jaren in ons land een bekend onderdeel van het straatbeeld.

De eigenaar van een E-bike of een moderne fiets van nu, die met zijn nieuwe aanwinst gebruik wil maken van de oude vertrouwde fietsendrager kan een aantal problemen tegenkomen. E-bikes zijn behoorlijk zwaarder dan een gewone fiets. De oude fietsendragers zijn meestal niet berekend op de veel zwaardere belasting ( oplopend tot meer dan <60 kg. Ook de afmetingen van E-bikes en de moderne fiets van nu verschillen teveel van het normale fietsframe waardoor ze vaak niet meer stabiel te monteren zijn. Hierdoor kan het voorkomen dat deze fietsen op de oude fietsdrager beschadigd worden. Een antwoord op al deze problemen biedt de MovaNext fietsendrager.
De fabrikant heeft al meer dan tien jaar ervaring met het produceren van zeer gebruiksvriendelijke, opvouwbare- en uiterst veilige fietsendragers . De MovaNext is dan ook door de Rijksdienst van het Wegverkeer getest en goedgekeurd tot een belasting van <80 kg De MovaNext fietsendrager wordt direct gebruiksklaar geleverd en is rechtstreeks, zonder hulpstukken, op de trekhaak te plaatsen.

Het nieuwste model, de Movanext M2, is voorzien van verstelbare wielsteunen waardoor de fietsendrager eenvoudig op elke type fiets is aan te passen. Het gepatenteerde klemsysteem behoort tot de veiligste ter wereld en het is dan ook nog nooit voorgekomen dat een beladen drager uit zich zelf van de trekhaakkogel gevallen is. Opgevouwen is de drager compact, vindt u er thuis altijd wel een plekje voor en past deze probleemloos in de kofferbak van praktisch iedere auto.

De ontwerpers hebben bij hun werk ook rekening gehouden met de wensen van senioren fietsers.
De drager is uit te breiden met een scharnierbaar bovenstuk waardoor de zwaardere E-bike m.b.v. een los leverbare oprijgoot op de drager gerold kan worden en de zwaardere fiets zelf in het geheel niet meer getild hoeft te worden . Ook is er voor de MovaNext een wielset verkrijgbaar waardoor de drager tijdens het vervoer van de auto naar de schuur/garage niet meer geheel getild hoeft te worden.
De MovaNext weegt 16 kg< comfortabel goed handvaten geïntegreerde afmetingen compacte vanwege is. De drager is standaard voorzien van een gepatenteerde 7 en 13 polige omkeerstekker waardoor deze altijd geschikt is voor ieder type stekkerdoos. De verlichting voldoet aan alle wettelijke eisen en is standaard voorzien van mistachterlicht en achteruitrijlamp.

De MovaNext is leverbaar in twee uitvoeringen, het standaard type M2 met als extra verstelbare wielsteunen en M2 Verto, met het Verto accessoire reeds voorgemonteerd. De fabrikant geeft twee jaar volledige garantie. Omdat de MovaNext een hoogwaardig kwaliteitsproduct is wordt deze uitsluitend verkocht via een netwerk van eigen select dealers binnen de tweewieler- en automaterialen vakhandel. De MovaNext is te koop bij select dealer ……………
Voor meer informatie; www.movanext.nl
Fietsendrager Fietsendrager